Esiletõstetud postitus

Roheline Kool tutvustus

esmaspäev, 5. veebruar 2018

Mängusipsikute rada tervete hammasteni

Jaanuari teises pooles said Mängusipsikud teada rohkem hammaste ja nende tervena hoidmise kohta. Meie juures käis Helmi ema Reet, kes töötab näo-ja lõualuukirurgina. Ta rääkis lastele enda tööst ja hambaarstidest. Reet selgitas lastele, et hambaarstid on sõbrad, kes oskavad aidata, kui hammastega on muresid. Lisaks näitas ta hambaauku ja rääkis selle parandamisest. Iga laps sai meisterdada endale hambakella ja pärast hambakella tegemist said kõik näidata enda hambaid, mida hambaarst taskulambiga vaatas. Saime kiita, et meie laste hammaste eest on väga hästi hoolitsetud!

Järgneva nädala jooksul kordasime veel hambaarsti räägitud juttu ning parandasime ise hambamulaažide peal plastiliiniga hambaauke. Lapsed said ise olla hambaarsti rollis ja parandada kõik nähtavad augud ning isegi puuduvad hambad juurde voolida.




Lisaks tegime katse kahe toore munaga. Panime ühe muna coca-cola ja teise äädika sisse, et näha mis nende koorega juhtub. Lapsed ennustasid, milliseks munakoor võib muutuda. Järgmisel päeval võrdlesime muna kesta enda hammastega, millel on samuti kolm kihti. Nägime, et coca-cola sees oleva muna koor oli muutunud tumepruuniks ja arutasime, mis juhtub meie hammastega, kui palju limonaadi vms juua. Äädika sees oleva muna koor oli ära lahustunud ja oli ainult pehme, kummine muna alles. Lapsed katsusid mõlemaid ja arutasime, et samamoodi kui palju magusaid jms asju süüa, siis hambaemail muutub pehmeks.



Mängusipsikute õpitud põhitõed hammaste hooldamisel:
1. Toitu tervislikult
2. Jäta söögikordade vahele 3-tunnine paus, et hambad saaksid puhata. Magustoitu oleks seega hea süüa kohe peale põhisööki, mitte mõne aja möödudes.
3. Janu korral joo toidukordade vahel vett, mitte suhkruid sisaldavaid jooke.
4. Pese hambaid 2 x päevas 2 minuti jooksul.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar