Esiletõstetud postitus

Roheline Kool tutvustus

neljapäev, 27. september 2018

Mihklilaat

Mihklipäeva väärikaks tähistamiseks korraldati Tallinna lasteaias Sipsik juba traditsiooniks saanud Mihklilaat.
Sel aastal oli Mihklilaat veidi uuemas kuues, nimelt toimus laadal arveldamine nööbivaluutas, mida said laadakülalised vahetada Sipsiku Nööbipangas. Laadal pakkusid head ja paremat Vahvlimihklid, Gurmeeuulits ja Aiasaaduste turg.
Vahvlimihklite leti taga tegutsesid Sipsiku lasteaia vabatahtlikud Hendrik ja Vaho. Vahvlihunnikud ei saanud valmispandud kandikutel kuidagi kõrgustesse kerkida, sest järjekord oli kogu laada vältel pikk ja lastele serveeriti otse masinast tulnud soojasid vahvleid. Kokku küpsetasid vahvlimeistrid ligi 100 vahvlit.
Aiasaaduste turul kasutati kastanimunade ja tammetõrude valuutat, mida lapsed Sipsiku õuealalt juba aegsasti koguma olid hakanud. Aiasaaduste turul said kõige vanemad, Päikesesipsukud, ise lettide taga oma müügioskusi proovile panna ja kõik teised Sipsikud olid kauplemas parimat hinda kõikvõimalikele aiasaadustele.
Gurmeeuulits algas direktori avatud kabinetist, kus külalised said valida meelepärast joogipoolist. Uulitsale oli perede poolt toodud nii palju maitsvaid koduseid küpsetisi, et esialgu kõik laudadele ei mahtunudki, kuid külalised hoolitsesid selle eest, et maitsvad hõrgutised kõhtu täidaks ja maitsemeeli paitaksid.
Sel aastal oli äärmiselt populaarne ka Kirbubutiik, kus peredel oli võimalus üles leida enda kadunud riideese või soetada hoopis midagi uut.
Maiustamise kõrvale sai nautida kontserti, kus esinesid Liivalossi lasteaia lapsed ja muidugi meie enda Sipsikud.
Suur tänu mihklilaada korraldajad, Naerusipsikute rühma õpetajad Loolo ja Getter! Suur tänu, lapsevanemad, kes omapoolse panuse meie laada õnnestumisele andsid!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar