Esiletõstetud postitus

Roheline Kool tutvustus

esmaspäev, 29. aprill 2019

Sipsikute ülemajaline väljasõit

26. aprilli hommikul sättisid Tallinna lasteaia Sipsik väikesed ja suured end bussi ja sõit Nõmme poole võis alata.
IMG_0762 (1)
Kohale jõudes avastasime, et Glehni loss asub kõrgel mäe otsas ja meil ei jää muud üle, kui hakata otsima treppi, mida mööda saaks lossi juurde üles ronida. Vana, kuid ilusa trepi leidmine läks kiirelt ja nii olime peagi lossi juures.
Seal ootas kõiki õpetaja Leila, kes meid Palmimajja juhatas ning andis igale rühmale ümbrikud ristsõna ja Glehni pargi kaardiga. See ei olnud lihtsalt kaart, vaid orienteerumiskaart, kuhu võis märkida kõik läbitud punktid. Millises järjekorras punkte läbida, see jäi kõikidel rühmadel enda otsustada. Endomondo rakendusega pidid läbitud rajast tulema vägagi erinevad pildid.
Glehni pargis on palju vanu vaatamisväärsusi, mida lapsed uudistasid. Kõigepealt loss, Palmimaja, suur Vanapagana kuju, mis algselt oli Kalevipoja kuju, Krokodill ja Tähetorn. Paeluv oli ka Glehni pargi loodus: erinevad puuliigid, varakevadised metsalilled ja sipelgapesad. Sipsikud proovisid ka köievedu ja lõbusaid mänge suure kireva langevarjuga.
Ja siis oligi aeg kauaoodatud lõunasöögiks kõrgete mändide all pehmel samblal.
Veel üks ühispilt kivise Krokodilliga ning oligi aeg bussi poole suunduda.
Muljeid oli palju ning ühtlane jutuvada täitis bussi terveks tagasisõiduks. Suur park, ilus loss, võimas krokodill, kõrge tähetorn, uhked sipelgapesad, asjalikult töökad sipelgad, lõbusad mängud, maitsev lõunasöök, kosutav metsaõhk - matkamine on tore!
Matka juhtisid õpetajad Leila Toit ja Siiiri Pentus.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar