Esiletõstetud postitus

Roheline Kool tutvustus

teisipäev, 28. aprill 2020

Sõprusetera 2020

Mängusipsikute rühm võtab osa Räpina Aianduskooli projektist "Sõprusetera 2020". Taimeprojektis katsetame üheskoos aedherne kahe erineva sordi ja lilleherne kasvatamist. Kasvamise käigus jälgime taimede kasvu ja arengut ning kogume andmeid. Projekti eesmärgiks on õppida uusi oskusi, kasvatada, hooldada ja vaadelda aedherne ja lillherne taimi, võrrelda nende kasvu ja saada vilju ning õisi.
Projektiga alustasime veebruaris, kui külvasime seemned ja jäime põnevusega ootama, mis edasi saab. Märtsiks olid hernekesed end juba üsna virgalt mullast välja ajanud. Lapsed nautisid igapäevaselt herneste kasvamise vaatamist ja iga päev kastis enamasti uus laps meie katsealuseid. Lillherned olid kõige laisemad enda välja ajamises ja lõpuks kolmest kaks tublimat hakkasid jõudsalt kasvama. 
Hernetaimed kasvasid jõudsalt, kuid kahjuks Eestis kehtestatud eriolukorra tõttu on jäänud edasine kasv lastel oma silmaga nägemata. Õpetajad on edastanud lastele videode ja fotode näol herneste kasvamise kohta materjali. Lapsed jäid koju tervist hoidma, kuid lasteaia Sipsik õpetajad hoolitsesid kordamööda meie herneste eest edasi. Teiste rühmade laste abiga otsisime õuest mahakukkunud puuoksi, koorisime need ära ja kasutasime herneste toestamisel.

Kõikide ühise hoolitsemise tulemusena on meie hernestel kaunad küljes ja nüüd ootame nende valmimist ning loodame, et selleks ajaks on lapsed lasteaias tagasi 😊

Lähemalt saab lugeda "Sõprusetera 2020" kohta nende kodulehelt.























Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar