Esiletõstetud postitus

Roheline Kool tutvustus

kolmapäev, 30. september 2020

Mihkli muhe mängupäev

 Teisipäeval, 29.septembri hommikupoolikul toimus Tallinna lasteaia Sipsik õuealal Mihkli muhe mängupäev.

120511978_2425607451077355_7385957360288125382_n

Mängupäeva raames tähistasime ka rahvakalendris üht olulist päeva – mihklipäeva. Sel aastal toimus Mihklilaat lastele koos erinevate mängukeskustega. Lapsed kogunesid hommikul õuealal ühisesse hommikuringi, et tutvuda  õues sisse seatud mängukodade ja tegevustega. Südamesipsikud tutvustasid trükikoda, Naerusipsikud savikoda, Rõõmusipsikud kokanduskoda, Päikesesipsikud meeltekoda, Tähesipsikud meisterduskoda ning Carmen ja Ene mahlakoda.

Mängusipsikud, kui kõige vanema rühma lapsed, müüsid laadal erinevaid kodumaiseid sügisande. Kauplemine laadal toimus tammetõrude ja kastanimunadega või muude käepäraste looduslike materjalidega. Toredaks ostu-ja müügimänguks täitsime oma müügiletid sügisandidega lapsevanemate abiga, kes kauplemiseks erinevaid kodumaiseid puu-ja juurvilju lasteaeda tõid. 

Õhtul lapsele järele tulles olid vanemad oodatud külastama ka õues varikatuste all  “Nunnude näitust”. Näitusele olid üles seatud kõik laste vahvad meisterdused sügisandidest. Näha võis fantaasiarohkeid kompositsioone kõigest, mis suve jooksul koduaedades või põldudel kasvanud.

Siinkohal suur tänu Ilmari ja Haraldi emale ja vanaisale, kes lasteaeda õunamahlapressi kohale tõid ning lastele ja lastega õuntest magusa mahla välja pressisid. Mahla jätkus nii kohapeal maitsmiseks kui ka pudeliga koju kaasa saamiseks.

Oli muhe ja mänguline päev, kus iga laps sai valida endale sobiva tegevuse või nautida loomingulist tegutsemist koguni mitmes kojas.













Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar