Esiletõstetud postitus

Roheline Kool tutvustus

neljapäev, 15. aprill 2021

Aprill on südamekuu

Tervist edendava lasteaiana tähistab Tallinna Lasteaed Sipsik aktiivselt saabunud südamekuud.

IMG_8535

Südamekuu eesmärk on juhtida inimeste tähelepanu südametervisele ja terviseprobleemide ennetamisele liikumise abil. Ka meie lasteaias püüame sellele kaasa aidata. Räägime rohkem tervislikust toitumisest ja aktiivsest eluviisist.                             Oleme kaasanud ka peresid innustades neid lastega kevade saabudes rohkem õues liikuma – rattasõit, mänguväljakul turnimine, jalutamine ja muud aktiivsed tegevused, mida saab üheskoos värskes õhus teha. Südamekuul paneme need tegevused kirja, et innustada üksteist rohkem väljas aega veetma. Kodus saavad lapsed täita südamepäevikut, kuhu kirjutada või joonistada kuu vältel perega koos ettevõetud mõnusaid liikumistegevusi. Igaüks Sipsiku suurest perest on leidnud endale lähima tervise- või RMK matkaraja ja kasutanud kilomeetrite jälgimiseks ja kogumiseks erinevaid liikumisrakendusi.
Südamekuu nädalad oleme jaotanud teemade järgi, millele enam keskenduda. Esimese nädala teemaks on „Vesi minu klaasis”, mil leida vastus küsimusele: miks on vee joomine kasulik? Küsimusele vastust otsides tegid lapsed lasteaias katse võrreldes erinevas vedelikus (vesi, mahl ja Coca-cola) oleva suhkru sisaldust.
Teise nädala teemaks valisime „Vikerkaar minu taldrikul või minu klaasis”. Selle teema raames valmistasid lapsed ise tervislikke salateid ja smuutisid. Koduõppel olevad lapsed saatsid õpetajale kodus valmistatud tervislikust salatist ja smuutist fotod, millest koostame lasteaia õuealale näituse. 
Südamekuu kolmanda nädala teema „Süda on mootor, mis hoiab meid elus” raames meisterdavad lapsed taaskasutusmaterjalidest keskkonda säästeva plakati „Südamele pai”. Ka kutsume üles peresid joonistama oma looduses liikumisest GPS kunstiga südame kuju.
Neljas teema „Ole hästi palju õues, siis su tervis püsib põues!” - laps  pildistab  lasteaia õuealal olevaid kevade märke. Ja tehtud fotodest valmivad koostöös peredega kevadise looduseteemalised alused Bee-Botile või Blue-Botile.

Sipsikus toimus südamekuu väljakutse “Sipsik liigub südamest”. Südamekuul iga päev algas traditsiooniliselt jooksuga ümber lasteaia. Oma jooksutiirud märkis laps oma südamepassi, mis asetati nähtavale kohale rühmas. 


Südame eest hoolitsemisel saame me ise kõige rohkem ära teha. Peale tervisliku ja mitmekülgse toitumise vajab süda, piisavalt liikumist – vähemalt 30 minutit päevas.

Hoolime oma tervisest ja kaaslastest ning rõõmustame oma südant!

Aitäh südamekuu ürituste idee autorid ja eestvedajad õpetajad Siiri ja Leila

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar