Esiletõstetud postitus

Roheline Kool tutvustus

kolmapäev, 21. veebruar 2024

Rohelise Mõtteviisi Külaskäik: Inspireeriv kohtumine Hanah Lahega



Tere kallid, lugejad!

Täna avnes meil võimalus kohtuda erakordse inimesega, kelle pühendumus keskkonnakaitsele ja kliimamuutustega võitlemisele on tõeliselt inspireeriv. Hanah Lahe on riigikogu liige ja keskkonnaaktivist, kes meid täna külastas ning jagas oma kogemusi ja teadmisi. 

Suurem teema, millele koos lastega keskendusime, oli ÜRO kestliku arengu eesmärgid. Lähemalt uurisime kolme neist eesmärkidest, mis puudutasid elurikkust, vee säästlikku kasutamist ning tarbimise mõju keskkonnale.

Rääkisime lastega elurikkusest ja selle olulisusest ning arutasime, kuidas saame aidata kaasa elurikkuse säilitamisele meie ümber. Samuti panime pead kokku, et mõelda, kuidas saame oma igapäevaelus vett säästlikumalt kasutada. Üllatav oli teada saada, kui väike osa maailmas olevast veest on tegelikult joogikõlbulik ning kui tähtis on seda ressurssi hoida ja kaitsta.




Kohtumisel arutasime ka tarbimise teemat, kus lapsed tõid välja olulise mõtte, et väikeste muudatustega saame kõik anda oma panuse keskkonnasõbralikuma tuleviku loomisesse. Näiteks eelistades riidest kotte kilekottide asemel poes ostude tegemisel või kasutades hammaste pesemisel vähem vett. Veel oli tore mõte Piialt, kes ütles, et soovib tulevikus leiutada sellisa masina, mis sorteeriks ja korjaks ise maha visatud prügi ära. 

Hanah Lahe innustas meid kõiki mõtlema suurelt ja tegutsema väikeste sammudega, et luua parem ja rohelisem tulevik meie kõigi jaoks. Tema sõnad ja kogemused julgustavad meid jätkama teekonda rohelisema maailma poole.

Kokkuvõttes oli see kohtumine mitte ainult õpetlik, vaid ka innustav kogemus lastele, kes nüüd teavad rohkem keskkonnast, selle olulisusest ning kuidas saavad nemad ise igapäevaelus anda oma panuse parema tuleviku loomisel.


Järgmise korrani, olge rohelised ja hoidke loodust!

Teie rohelise mõtteviisi eestvedajad

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar