Esiletõstetud postitus

Roheline Kool tutvustus

esmaspäev, 12. september 2022

Keskkonnaharidusprogramm „Kalur Kalle“

8. septembril osalesid koolieelikute rühma lapsed Rohelise kooli programmi tegevuste raames Aegna loodusmaja keskkonnaharidusprogrammis „Kalur Kalle“. Saarele saime Rohuneeme sadamast laevaga.
Peale 10-minutilist meresõitu tervitas meid loodusmaja giid Eliko, kes rääkis alustuseks kaitseala tähendusest ja looduses viibimise kokkulepetest. Eliko juhendamisel uurisime juba tuttavaid ja mitte nii tuttavaid puid, kooreüraski käike ja rähni toksitud auke. Saime teada, millised on mürgised taimed ja millised söödavad marjad, millised kalad ja loomad elavad Läänemeres ja kuidas inimesed vanasti saarel elasid, kuidas nad kalal käisid ja kalapüüdmise tarkust õppisid.
Peale 4-kilomeetrist matka pidasime loodusmaja juures maha väikese pikniku, et nautida seljakotis leiduvat head ja paremat. Seejärel meenutasime, miks ei tohi jätta oma prügi loodusesse ja miks peab prügi sorteerima. Saime teada, et mereprügist kuni 90% moodustab plast, mis võib meres ringelda sadu aastaid, kahjustades randu, merekeskkonda ja -elustikku.
Mõnusa päeva lõpetasime piknikuga grilliplatsil. Saarelt tagasi saime kiirpaadiga, millega sõit tekitas meis tõelist elevust ja lisas emotsioone toredasse päeva. Lasteaias jagas õpetaja igale lapsele „Hüljes Pusa töövihiku“, mille abil saab kogu õppeaasta vältel tutvuda Läänemere ja selle elanikega, mere tähtsuse ja loodushoiuga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar