Esiletõstetud postitus

Roheline Kool tutvustus

neljapäev, 1. september 2022

Teadmistepäev Nähkaga 2022

1. september 2022

Sipsikud tähistasid teadmistepäeva taaskord Nähkaga

Loodus- ja keskkonna teema-aastast lähtuvalt saabus teadmistepäeval väikeste Sipsikute juurde Nähka, kes  on toimekas ja tark tegelane ja tahab loodusest kõike teda saada. Tal on kiili moodi tiivad, osavad käed, jalad maa peal kõndimiseks ning kalasaba-tüür ujumiseks. Nähka liigub ringi igal aastaajal nii õhus, maal kui ka vees ning on endale loodusmaailmast palju sõpru leidnud. Imelist loodusilma aitavad Nähkal tundma õppida ka memm Juuli ja taat August.




Seda, mida Nähka loodusest juba teab, jagas ta ka lastega. Raamatust „Nähka looduslood“ ja ühistest aruteludest memm Juuliga said lapsed teada, et sügisel valmistuvad loomad talveks, et siilid magavad kogu talve, et konnad talvituvad mudas ja teod poevad lehekõdu alla, et vihmaussid poevad talveks sügavamale mulda ja rändlinnud lendavad talveks lõunasse, et tammepuu viljad hakkavad puu otsas kasvama siis, kui puu saab seitsmeaastaseks ja et tammetõrud on lindudele ja loomadele toiduks.


 
Seejärel oli igal rühmal ka üks pähkel nn läbi hammustada ehk lahendada teadmistepäeva ristsõna ja läbida ristsõna lahendades lasteaia õueala puude rada.



Nähkaga hommiku lõpetuseks heiskasime masti rohelise lipu, mis omistati lasteaiale Sipsik keskkonnateadliku tegevuse eest kevadel juba kolmandat korda. Õhtul koju minnes jutustas 2-aastane Marta õhinal emale: „Nägin täna Nähkat. Ta luges raamatut. Tal oli pikk saba ja tiivad.“




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar