Esiletõstetud postitus

Roheline Kool tutvustus

esmaspäev, 11. detsember 2017

Rõõmusipsikute rada taaskasutuseni

Rõõmusipsikutele  meeldib väga õues olla. Kellele siis ei meeldiks!  Meeldib matkata, uusi asju avastada, uurida.  Loodusradadel on palju avastamist ja uudistamist. Loomulikult on kõige toredam liikuda ringi metsaradadel, mis on puhtad ning kuhu ei ole maha visatud  prügi või niisama rämpsu. Prügi koht on ikka prügikastis!  Aga mis on üldse prügi? Mis on taaskasutus?  Mida visata ära, mida mitte?  Mida saab prügist teha?
Sellest kõigest arutlema ja rääkima kutsusime oma rühma  ringmajanduse nõustaja  Kerli Kant Hvassi, kes oli nõus meiega jagama oma teadmisi taaskasutusest, ringmajandusest ja tarbimisest. Ja seda kõike ikka läbi lapse vaatenurga. Mõnusas vestlusringis uurisime erinevaid ümbertöödeldud materjale, saime oma käega katsuda uue elu saanud mänguautosid, karu Brunot ning palju muud. Oma kätega katsuda ning tunnetada on väga oluline. Rõõmusipsikutele sai selgeks, et kui asi on katki läinud, ei ole tark seda kohe ära visata, vaid püüda seda parandada või pisut ümber teha.
Taaskasutatud materjalidel  ja asjadel on väärtus, mis jääb ringlema ja see teadmine tekitab meis hea tunde. Nii püsib ka mets puhtana ja me väärtustame loodust enda ümber.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar