Esiletõstetud postitus

Roheline Kool tutvustus

teisipäev, 12. aprill 2022

Liiklusvankri liiklushommikud metsas

Tallina terviseteema aastast ja programmi Roheline kool Transpordi teemast lähtuvalt korraldasime jaanuarikuu ilusatel lumistel talvehommikutel väikestele Sipsikutele liiklushommikud kelgutamisega metsas.

Kohale jõudmiseks laadisime bussi kolmel hommikul kahe rühmajagu lapsi ja kelgud ning sõit kesklinna südamest Süda tänavalt metsa võiski alata. Linna äärses metsas tervitasid lapsi hunt ja põrsake, kes tutvustasid lastele liiklusteemalise näidendi „Põrsake õpetab hundile liiklust“ kaudu liiklusmärke, ülekäigurada ehk sebra ja valgusfoori. Lapsed said teada või kordasid üle, kes on autojuht, kes jalakäija, millised on ohud talvisel tänaval, kuidas seal ohutult liigelda ja kuidas ohutult talverõõme nautida. Läbimänguga Liiklusvankri õppevahendi toel harjutasime õiget liikluskäitumist tänaval ja sõidutee ületamist, kordasime üle fooritulede tähendused ja ohutu kelgutamise kokkulepped. Teooria saime koheselt rakendada praktikasse kelgumäel.
Lapsed olid kelgumäel teistega arvestavad, liikusid mäel selleks ette nähtud rada pidi ning lõbus lumetrall jäi meile meelde särava ja meeleolukana. Üks 7-aastane Tähesipsik arvas: „Sellel näidendil oli väga hea mõte.“


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar