PÄIKESESIPSIKUD küpsetasid leivanädalal
banaanileiba
Õpetajad panid valmis vajaminevad komponendid
ja vahendid. Leivategu algas banaanide purustamisega, misjärel segati omavahel
kokku munad, suhkru, jahu, küpsetuspulber, piim ja banaanid.
Lapsed õppisid, kuidas kallata tooraineid ühest
kausist teise ning kuidas neid omavahel segada. Kõik lapsed olid väga elevil
ning osalesid meelsasti protsessis ja ootasid kannatlikult oma korda. Seejuures
räägiti ka, mida omavahel kokku segame ning kuidas sellest lõpuks leib saab. Samuti arutleti selle üle, kas leib võib olla ka magus ning miks leib on meie
toidulaual oluline. Üks päikesesipsik ütles, et magus leib on magustoiduks ning
soolane leib on soolaseks toiduks. Kui uurisime, kas peaks lisaks leivale veel
midagi sööma, siis arvas väike päikesesipsik, et leivast ei piisa, et kõht täis
saaks.
Igatahes, kui olime komponendid omavahel kokku seganud, valasime leiva vormi ning panime ahju. Jälgisime hoolega leiva küpsemist ning peale lõunaund saimegi koos banaanileiba maitsta. Kõik lapsed sõid seda hea meelega ning soovisid teinekordki leiba küpsetada.
RÕÕMUSIPSIKUD tegid võileiva "MINA"
MÄNGUSIPSIKUTE küpsetis
Mängusipsikud tähistasid sel nädalal leivanädalat, mille raames said lapsed rühmas koos saia küpsetada. Enne küpsetamist arutasime, kuidas leib meie lauale jõuab ja kui palju tööd selleks on vaja teha. Rääkisime, et leib on alati olnud eestlaste jaoks oluline toit, mis kannab endas traditsioone ja väärtusi.
Enne saia valmistamist meenutasime retsepti tähendust. Iga laps sai proovida kirjutada endale saia retsepti. Mõned lapsed olid juba väga osavad kirjutajad, kuid paljudele oli see veel väljakutse
Saia tegemine pakkus lastele ka võimalusi mõõta, kaaluda ja lugeda mõõtelusikatäisi. Leivaküpsetaja tegi kogu protsessi lihtsaks ja mugavaks. Saia küpsemisel levis toas magusat lõhna, mis tegi ooteaja veel erilisemaks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar