Esiletõstetud postitus

Roheline Kool tutvustus

esmaspäev, 12. veebruar 2018

Tükike Itaaliat Sipsikus


Leivanädala raames oli Naerusipsikute rühmaskeskseks teemaks Eesti toit. Uurisime, kuidas saab eestlaste põhitoit, leib, lauale ja kuidas seda ise valmistada. Kuna rühmas tegutsev vabatahtlik Johnny on pärit Itaaliast, otsustasime teha lähemalt tutvust ka itaalia toiduga 11.10.17 toimus rühmas teemapäev, kus Johnny tutvustas lastele, milliseid maitsvaid toite on Itaalias tavaks igapäevaselt süüa. Johnny pere elab Põhja-Itaalias Udine linnas. Ta valmistas lastele rühmas ise sooja pastasalati, mis on tema kodukohas igapäevane toit. Pastasalati koostisosad on sibul, küüslauk, baklažan, tomat, toorjuust, sidrunimahl, juust ja spagetid, kõrvale süüakse grissinne. Lastele maitses Itaalia toit väga. Veel hiljemgi, kui tegime tagasivaate õpitule ja lapsed said valida õppetööst pilte arengumappi köitmise tarvis, siis paljudele lastele oli just see päev olnud eriti meeldejääv. Sellest inspireerituna on Johnny valmistanud rühmas ka pasta Bologneset ja oma viimasel päeval juhtis ta rühmas hommikuringi ning õppetegevust.




Itaalia kultuuri tutvustas Johnny ka ülemajalisel Reggio Emilia pedagoogikal põhineval üritusel, mille raames said lapsed õppida teises rühmas. Selle raames uuriti Itaalia riigipiiri ja lapsed said kujundada valgusvarju meetodi abil enda pildi Itaaliast. Arutleti, millise kujuga on itaalia ja milliseid pilte võib riigipiirilt leida. Johnny eestvedamisel õppisid lapsed itaaliakeelset luuletust. Teemapäeva tulemusena valmis ka 0.korruse koridori Itaaliat tutvustav seinaplakat.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar