Leivanädala raames
oli Naerusipsikute rühmaskeskseks teemaks Eesti toit. Uurisime,
kuidas saab eestlaste põhitoit, leib, lauale ja kuidas seda ise
valmistada. Kuna rühmas tegutsev vabatahtlik Johnny on pärit
Itaaliast, otsustasime teha lähemalt tutvust ka itaalia toiduga
11.10.17 toimus rühmas teemapäev, kus Johnny tutvustas lastele,
milliseid maitsvaid toite on Itaalias tavaks igapäevaselt süüa.
Johnny pere elab Põhja-Itaalias Udine linnas. Ta valmistas lastele
rühmas ise sooja pastasalati, mis on tema kodukohas igapäevane
toit. Pastasalati koostisosad on sibul, küüslauk, baklažan, tomat,
toorjuust, sidrunimahl, juust ja spagetid, kõrvale süüakse
grissinne. Lastele maitses Itaalia toit väga. Veel hiljemgi, kui
tegime tagasivaate õpitule ja lapsed said valida õppetööst pilte
arengumappi köitmise tarvis, siis paljudele lastele oli just see
päev olnud eriti meeldejääv. Sellest inspireerituna on Johnny
valmistanud rühmas ka pasta Bologneset ja oma viimasel päeval juhtis
ta rühmas hommikuringi ning õppetegevust.
Itaalia kultuuri tutvustas Johnny ka ülemajalisel Reggio Emilia
pedagoogikal põhineval üritusel, mille raames said lapsed õppida
teises rühmas. Selle raames uuriti Itaalia riigipiiri ja lapsed said
kujundada valgusvarju meetodi abil enda pildi Itaaliast. Arutleti,
millise kujuga on itaalia ja milliseid pilte võib riigipiirilt
leida. Johnny eestvedamisel õppisid lapsed itaaliakeelset luuletust.
Teemapäeva tulemusena valmis ka 0.korruse koridori Itaaliat
tutvustav seinaplakat.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar